Middelburg

BLOG BY LOES

Januari stilte. 

Jarenlang was januari mijn minst favoriete maand. December is de maand van cadeautjes maken, geven en krijgen, etentjes en vakanties. Iets wat ik allemaal ontzettend graag doe. En voor je het weet is de maand januari alweer begonnen. Een maand van goede voornemens, kou en weinig gezelligheid. Ieder geval dat is iets wat wij als maatschappij onszelf hebben aangeleerd. Ik ben de laatste tijd erg bezig met het veranderen van je mindset. Even simpel gezegd: Wanneer je negatief of somber denkt, dan zul je je ook zo voelen en wanneer je positief denkt dan zul je je beter voelen. Dit klinkt alleen zo makkelijk, maar dat is het nog niet. 
Het is echter wel zo dat wanneer je veel klaagt, dan wordt je chagrijnig. Ik heb veel gehad aan de tip van Wouter de Jong. Wanneer je merkt dat je klaagt probeer dan het woordje "en" toe te voegen en vervolgens iets positiefs toe te voegen. Bijvoorbeeld "Oh nee morgen moet ik weer naar school/werk... en.... dan ga ik mijn vrienden/leuke collega's weer zien. 
En daarnaast, eigenlijk is elke dag een feestje. Sta soms even stil bij wat je allemaal hebt en wees vooral niet teleurgesteld als een voornemen niet lukt. Je kan elke dag weer opnieuw beginnen met je voornemen toch? Waarom alleen in januari ermee beginnen? 

Dus vanaf geef ik januari niet meer zo een negatieve stempel, maar probeer ik er juist positief over te denken. Januari is de maand van ontspanning, rust, vrienden, sporten, leuke werkoverleggen en dankbaarheid. 
Enjoy today!  Loes 

Zeeuwse blog
Zeeuws meisje
Soller

Te druk? Zet je groepsapp gedachte uit! 

Tja... Het is weer eens zover. Ik ben teveel dingen aan het doen. Ken je dat? Dat je iets wil plannen met vrienden, maar dat je agenda voor de komende weken al helemaal vol zit? 
Dit heb ik dus best vaak. We leven tegenwoordig in een samenleving waarin we zoveel leuke dingen doen en kunnen doen. En je wil eigenlijk iedereen tevreden houden in je omgeving. Dat je soms jezelf een beetje vergeet. Daarom heb ik besloten om af en toe een avondje helemaal niks in te plannen. En dat is echt fijn! Een avondje bankhangen, boek lezen of yoga. Door alle drukte kan het ook weleens gebeuren dat je zoveel in je hoofd hebt dat je wat negatief gaat denken. Ik denk dan vaak aan het metafoor van de groepsapp. Veel mensen hebben WhatsApp groepen. Die gespreken die blijven de hele dag door gaan. Op sommige gesprekken reageer je of lees je nog eens, maar andere lees je snel en laat je vervolgens met rust. Dit kan je ook doen met je gedachtes. Jij bepaalt zelf op welke gedachte je reageert of welke gedachte je met rust laat en verder laat stromen. 
Dus heb je het soms even te druk en merk je dat je niet meer geniet van de kleine dingen. Denk dan aan dit metafoor en laat die negatieve gedachten voorbij stromen en reageer juist op de fijne dingen en gedachten. 


Loes 

Sri Lanka
Handletter
Serengeti
Strandhuisje

Het boodschappen compliment 

"Pfff zucht steun grrr, wat duurt dat lang ik moet nog verder hoor.....!" #stress

De zomervakantie zit er al weer een tijdje op. Ik vind het soms heerlijk om dan even terug te denken aan de vakantie en aan alle momenten die ik heb mee gemaakt.
Van grappige momenten tot verschillende leermomenten.
Een van die leermomenten wil ik graag met jullie delen!

Want wat gebeurt er veel om je heen als je in de supermarkt bent. 
Je komt er de meest verschillende mensen tegen. Van "ik moet zo snel en gestrest mogelijk mijn boodschappen doen" tot "ik drink mijn koppie koffie en lees rustig mijn krantje en klets lekker met onbekende. Die boodschappen komen wel" mensen. 

Ik zie en hoor soms zo veel dat ik helemaal vergeet dat ik boodschappen zou gaan doen. 
Maargoed, tussen al dat kijken en luisteren door was mijn boodschappenmandje eindelijk  gevuld en kon ik naar de kassa. 

Ik sloot aan bij een rij waar ik beter niet aan had kunnen sluiten. Je weet wel zo'n rij waarin alles mis gaat.. 

Iemand die een boodschap vergeten was en even heen er weer moest rennen, een product zonder etiket en daarom een nieuwe moest komen, twee kinderen die te weinig geld mee hadden en dat niet begrepen, een steekproef bij de zelfscanner én twee vrouwen achter mij die zaten te mopperen omdat alles altijd maar zo traag gaat. "Dit gaat nog lang duren zo en ik heb nog veel andere dingen te doen" zei een van de vrouwen tegen de ander. Samen waren ze lekker aan het klagen. Heerlijk om naar te kijken en te luisteren, want wat ergeren mensen zich snel aan dit soort dingen. 

Beetje bij beetje werd de jonge  caissière nerveuzer en roder en werd de rij ook nog langer. Toch best zielig dacht ik, en lachte even geruststellend naar haar. Ze keek me aan en gaf een diepe zucht. En de twee vrouwen? Yep, die bleven maar zeuren. Uiteindelijk was ik aan de beurt. "Wat een drukte soms he, niks van aantrekken hoor! Je bent goed bezig" zei ik. Ze lachte verlegen en zei: "Dankje, lief van je." De boodschappen waren betaald, ik keek nog even achterom en zei: "Dames, jullie ook nog een fijne dag hopelijk zonder stress!" De twee vrouwen keken me verbaasd aan.. 

En ik? Ik liep met een glimlach de supermarkt uit. 

Leermoment: blijf positief, dan word alles om je heen zo veel leuker en de mensen ook! 
Geef jij vandaag ook een compliment aan iemand?

Fijne dag, hopelijk zonder ergernis en stress!


xx
Lien

zomerfoto

Escape from reality 

Ongeveer 3 jaar geleden begon mijn lichte verslaving voor goede escape rooms. Als je eenmaal een echte goede escape room hebt gedaan dan wil je dit blijven doen. Daarom rijd ik met een vast groepje heel Nederland en België door om escape rooms te spelen. Het doel van een escape room is om aan de hand van puzzels en raadsels te ontsnappen uit een kamer. Vaak heeft een kamer een vast thema. Naast dat het een onwijs gaaf spelletje is ben ik van mening dat je er ook nog dingen van leert. Zo blijven mijn hersenen in oplossingen zoeken, ook in het dagelijks leven. 
Er zit echter nogal wat verschil in kwaliteit van deze kamers. Daarom hieronder een lijstje met mijn favoriete Escape rooms door heel Nederland en België. 

✿ De meisjeskamer in Bunschoten 
✿ The Freakshow in Delft 
✿ The Orphanage in Zoetermeer 
✿ The Honeymoon in Zoetermeer 
✿ Erzebet in Retie 
✿ Kamer 237 in Vught 
✿ The Experiment in Zwolle (met live acteurs) 
✿ Jason's Curse in Rijswijk 
✿ The Coopercase in Voorburg 

Heb je vragen over Escape rooms? Stuur mij dan een berichtje! 
Ik vind het zelf zo verslavend dat ik soms op verzoek een escape room maak, dat je thuis kan spelen! 


Loes